Nieuws

3 redenen voor wonen in Vathorst met kinderen

Amersfoort staat bekend als de ideale stad waar je carrière en gezin goed kunt combineren. De stad staat niet voor niets in de top 10 van meest vitale steden van Nederland. Er wonen veel jonge mensen die er graag hun kinderen grootbrengen: er zijn veel speelplekken, de keuze aan kinderopvang is groot en de scholen behoren tot de top van Nederland. Maar waar kun je nu het beste wonen met je gezin in Amersfoort? Welke wijk geniet de voorkeur en niet onbelangrijk, waarom? Aan de hand van recent onderzoek geven wij jou drie redenen waarom je met je gezin prettig in Vathorst kunt wonen.
Reden 1: Wonen in Vathorst is kindvriendelijk wonen
In Vathorst zijn in 10 jaar tijd zo’n 11.000 woningen gerealiseerd en gebouwd. En we zijn er nog niet; er moeten nog 2.500 woningen worden gebouwd. Dat Vathorst zijn sporen als ‘gezinsdorp’ al ruimschoots heeft verdiend blijkt uit het enthousiasme van de bewoners en ook uit onderzoek van Marktonderzoekbureau Smart Agent Market Response. Dit bureau deed in opdracht van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) onderzoek naar de beleving van de wijk.
De ruim 250 respondenten die meededen aan het onderzoek raden anderen, vooral gezinnen, aan om in Vathorst te gaan wonen. Vathorst wordt gezien als een volwaardig gezinsdorp. De kindvriendelijkheid staat in de top drie van meest genoemde antwoorden. Die hoge score is voornamelijk te danken aan de vele speelvoorzieningen voor kinderen van alle leeftijden, de goede scholen en de ruime keuze aan opvangvoorzieningen.
Reden 2: Wonen in Vathorst is kiezen voor groen en veiligheid
Naast het gegeven dat Vathorst erg kindvriendelijk is, geven de inwoners van Vathorst ook een hoog cijfer aan het groen en aan de veiligheid in hun wijk. De aanwezigheid van bestaand groen, vrijliggende fietspaden en het hoge veiligheidsniveau maakt Vathorst een prettige plek om met je gezin te wonen. Naast pluspunten brengt onderzoek ook altijd verbeterpunten aan het licht. Zo geven de inwoners aan dat de ontsluiting van verkeer beter zou kunnen en dat er meer terrasjes zouden kunnen zijn.
Reden 3: Goed onderwijs en ruime keuze aan opvangmogelijkheden
Vathorst is een relatief jonge wijk. Het aantal scholen en locaties voor kinderopvang is daar natuurlijk op afgestemd. Zo zijn er diverse basisscholen en is er zelfs een middelbare school voor VMBO, HAVO en VWO te vinden. Ook op gebied van kinderopvang en buitenschoolse opvang kunnen ouders ruimschoots terecht. Vathorst staat voor toegankelijk en ondernemend onderwijs.
Kom jij in Vathorst wonen met je gezin?
Vathorst is de jongste wijk in Amersfoort. Inmiddels wonen er bijna 20.000 mensen naar tevredenheid en het stadsdeel groeit gestaag. Vathorst is opgebouwd rondom het dorp Hooglanderveen en bestaat uit drie herkenbare deelplannen: De Laak, De Bron en De Velden.
Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) ontwikkelt op verschillende locaties in Vathorst vrije kavels om individuele woonwensen te kunnen realiseren. De mogelijkheden en woonwensen zijn ruim; van locaties aan het water, in het groen of meer stedelijk in hart van Vathorst. Maar ook kavels voor een vrijstaande woning of kavels waarop wonen en werken samen kunnen gaan. Ook mensen met een bescheiden budget kunnen een eigen huis laten bouwen. Wonen in Vathorst met je gezin geeft het gevoel van maximale vrijheid en staat voor bouwen naar eigen smaak. Wil jij met je gezin komen wonen in Vathorst? Bekijk hier het aanbod aan vrije kavels in Vathorst.