Nieuws

Ben ik helemaal vrij op een vrije kavel?

Die vraag werd herhaaldelijk gesteld tijdens het laatste KavelCafé eind mei. En het antwoord daarop is vrij kort: Ja! Als u een kavel koopt waarop geen projectwoning wordt aangeboden, kunt u binnen de gestelde beeldkwaliteit uw eigen woning laten ontwerpen. Of dat nu een modern huis is, traditioneel, van extra’s  voorzien of duurzaam gebouwd.  Wat is er nu leuker dan uw woonwensen eerst op papier terug te zien en later in werkelijkheid uitgevoerd in steen, hout, staal of welk materiaal u ook voor ogen heeft?  Als u een architect in de arm neemt, kan hij of zij uw woonwensen vertalen in een eigen ontwerp geschikt voor die locatie. In het creatieve proces kunt u samen optrekken en dan gaat het ontwerp ook steeds meer leven en vorm krijgen.
Vrije kavel vathorstDat proces geldt ook zeker voor het zelf bouwen van een tussenwoning, zoals dat mogelijk is aan de Baak van Brouwershaven in De Laak. Ook dan gaat het om meer dan een voor- en achtergevel tussen twee muren die er al staan (of nog komen). De architect heeft de expertise en de creativiteit om oplossingen aan te dragen voor bijvoorbeeld de toelating van daglicht, slim energiegebruik en het benutten van de buitenruimten zoals een dakterras, tuin of veranda. En uiteraard kunt u hem of haar een taakstellend budget meegeven, zodat ook de uitgaven inzichtelijk blijven.
U bent dus vrij om uw eigen woning te bouwen in Vathorst!  Meer informatie over de verschillende locaties vindt u op onze website.