Nieuws

Bevlogen Bewoners kleuren Vathorst | Deel 3

Sociale verbinding als resultaat van bewonersinitiatieven

De eerste woning in Amersfoorts nieuwste wijk Vathorst werd in 2002 opgeleverd. Inmiddels staan er 7.600 woningen en wonen er ruim 24.000 mensen. Hoe ervaren zij de wijk? In een serie van drie blogs vertellen enthousiaste ‘bevlogen bewoners’ over het de sociale binding die zij hebben in en met de wijk. In het derde en tevens laatste deel aandacht voor de bewoners Yenthe Mersselink, Mariska Versteeg en Astrid Ens.
Historische natuur- en kinderboerderij
Natuurboerderij De Brinkhorst is één van de 20 oorspronkelijke historische boerderijen in Vathorst. De boerderij is volledig gerenoveerd door Ontwikkelingsbedrijf Vathorst en het gebied eromheen is een openbaar wandelgebied. Het erf en de gebouwen zijn als kinderboerderij tijdens de openingstijden te bezoeken. Dit alles maakt De Brinkhorst tot een unieke en leerzame plek in Vathorst. Yenthe Mersselink is vrijwilliger op bij De Brinkhorst en deelt haar verhaal in onderstaande video.

Korte lijnen tussen bewoners en beheerder
Voor alle zaken die betrekking hebben op de openbare ruimte van Vathorst kunnen bewoners bij Mariska Versteeg terecht. Mariska is de wijkbeheerder van Vathorst en zij maakt zich sterk voor een veilige en leuke buurt met leuke mensen. Ontwikkelingsbedrijf Vathorst beheert ongeveer 100 hectare aan openbare ruimte en Mariska zorgt voor een korte lijnen tussen bewoners en beheerder. Meldingen over de openbare ruimte worden zo snel opgepakt. Maak kennis met Mariska Versteeg in onderstaande video.

Een groene ontmoetingsplek voor bewoners
De wijk Vathorst biedt volop mogelijkheden om te sporten en te recreëren. Naast de vele speelparken, fiets- en wandelroutes, zijn er in de wijk inmiddels al meer dan 15 sportverenigingen. Astrid Ens is bestuursvoorzitter van de turnvereniging GymXL. Door inzet van de vereniging, de gemeente en OBV verhuist de turnverenging met ruim 850 leden volgend jaar naar een nieuwe moderne locatie in Vathorst vlakbij het station.

Meer Bevlogen Bewoners?
Ben je benieuwd naar de verhalen van andere bevlogen bewoners? Bekijk de volledige videoserie op het Youtubekanaal van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst. Of bekijk deel 1 en deel 2 van deze blogserie.