Nieuws

Bouw je eigen huis; waar ga je beginnen?

Wie droomt er nou niet van het bouwen van een eigen huis? Compleet in eigen stijl en naar zijn of haar eigen persoonlijkheid! Zelf het volume bepalen, de plek, het aantal kamers, de afwerking en de materialen. Wat komt er eigenlijk kijken bij het realiseren van een eigen huis?
Eigen huis bouwen inrichten vrije kavel Vathorst
Op zoek naar informatie
Het begint uiteraard bij de wens om en de behoefte aan het bouwen van een eigen huis. Maar waar ga je dat huis bouwen en hoe en met wie? Waar te beginnen? Eerst maar eens rondvragen in je netwerk. Zijn er vrienden en/of familieleden die het proces al hebben doorlopen en dus de ins en outs kennen? Zij kennen misschien een goede architect of weten welke problemen je kunt voorkomen. En uiteraard is daar internet! Een onuitputtelijke bron van informatie als het gaat om zelf bouwen en alles wat daarbij komt kijken. Op de website van vrije kavels in Vathorst is veel informatie te vinden op locatie- en kavelniveau. Je kunt er brochures doorbladeren en eventueel downloaden. Ga daarbij ook eens kijken in de wijk waar je zelf wilt bouwen. Je kunt er veel te weten komen van de directe woonomgeving en er de sfeer proeven. Is dit de buurt waar ik wil wonen? Zie ik leuke woningen in de omgeving, is er voldoende groen, zie ik kinderen spelen, hoe is de ontsluiting van het buurtje voor de auto en kan ik de auto makkelijk parkeren (op eigen terrein)? En als je dan toch in de buurt bent, breng dan even een bezoek aan het I-Centrum in Vathorst. Er staat een grote maquette van de wijk, die een mooi overzicht biedt van waar de kavellocaties zich bevinden.
De Beurs Eigen huis (ver)bouwen + inrichten; realiseer je droomhuis
Van 21 t/m 23 maart 2014 is het ook mogelijk om informatie in te winnen door de beurs ‘Eigen huis (ver)bouwen + inrichten’ te bezoeken. Drie dagen vol met informatie over vrije kavels in Vathorst, gezellige sfeer, deskundige mensen, lezingen over interessante onderwerpen, hapjes, drankjes en veel bezoekers om mee te praten over jullie gezamenlijke droom!
Kom dus van 21 t/m 23 maart tussen 10.00 en 17.00 uur langs op de beurs en laat je informeren in de stand van Vathorst (10.D30). Kijk voor meer informatie op de website.