Nieuws

Bouwen aan de wijk Vathorst en aan elkaar!

Dat er in Vathorst volop gebouwd wordt kan iedereen zien (en horen zo af en toe). In De Bron zijn de laatste projecten in aanbouw of in voorbereiding. Op verschillende locaties wordt door vrije kavelaars gebouwd aan hun eigen woning. Ook Waterdorp is in aanbouw, het nieuwe deel van De Laak, waar 417 woningen komen, in allerlei typen en waar diverse voorzieningen worden gerealiseerd. Meer over alles wat er in Vathorst gebeurt valt (online) te lezen in ‘Beleef Vathorst nr. 39‘, het magazine dat iedereen ook in de brievenbus ontvangt.

Er wordt driftig gebouwd

De bouw van het nieuwe Gezondheidscentrum in De Velden, bij Rotonde 14, is in voorbereiding en start half december, de contouren van de DekaMarkt zijn al zichtbaar, de uitbreiding van het winkelcentrum en de bijbehorende woningen schieten uit de grond en in het eerste kwartaal van 2018 start de bouw van CollectieCentrum NL op de locatie Podium.

Bewoners bouwen aan sociale contacten

Zo groeit de wijk elk jaar weer verder, het aantal woningen neemt gestaag toe. Maar niet alleen bouwt men aan de ‘hardware’ van de wijk, ook aan het vormgeven van sociale contacten en structuren wordt hard gewerkt. Middels allerlei evenementen zoals een Vathorstrun, de intocht van Sinterklaas, de Vathorster motordag, de buurtbingo, het Repaircafé en verschillende leuke events in het winkelcentrum, zorgen tientallen vrijwilligers dat er veel te doen is in de wijk en dat er voldoende ruimte is om elkaar te ontmoeten.
Daarnaast wordt ook gebouwd aan de sociale opbouw door instanties en bewoners; indebuurt033 is actiever dan ooit, het Vathorster Idee Café is van start gegaan, de landelijke burendag wordt gevierd en vrijwilligers zetten zich in om allerlei leuke activiteiten te ontplooien. Ook de buurtBBQ is populair en er wordt veel hardgelopen en gesport in spontane of georganiseerde clubjes! Voorlopig bouwen we door en houden daarbij steeds voor ogen dat Vathorst veel kwaliteiten in zich heeft en moet houden. Niet in de laatste plaats dragen de bewoners zelf daar voor een groot deel aan bij.

Welkom

Zodra nieuwe bewoners zich vestigen in de wijk, worden zij welkom geheten door vrijwilligers met een roos en een tasje gevuld met een informatieboekje, folders en flyers van organisaties die actief zijn in de wijk. Dit is een initiatief van alle kerken in Hooglanderveen en Vathorst, gesteund door indebuurt033. Dit draagt zeker bij aan het gevoel van saamhorigheid; van ‘wij Vathorsters’.

Meer weten over wonen in Vathorst?

Wilt u informatie over de nog te bouwen projecten? Wilt u meehelpen een evenement te organiseren of anderszins vrijwilligerswerk doen in de wijk? Mail ons dan of bel met 033-4511010. OBV brengt u in contact met de juiste mensen.