Nieuws

Bouwen op een vrije kavel en de aanleg van een eigen tuin

Wie droomt van het bouwen van een woning op een vrije kavel, droomt zeer waarschijnlijk ook over de aanleg van een eigen tuin. Zeker wanneer een tuin een hoog-laag gedeelte heeft en pal aan het water ligt, is het van belang om goed na te denken over de indeling. Hoe hebben andere kavelkopers dit aangepakt? Een aantal projecten op een rij.

De Omlijsting Zuid-West: tien vrije kavels met tuin aan het water

De tien vrije kavels van De Omlijsting Zuid-West liggen in het hart van De Bron. De vierkante verkaveling van het project is gebaseerd op de oorspronkelijke patronen in het polderlandschap: water en historische houtwallen, versterkt met groenstroken. Alle kavels hebben een achtertuin aan het water en worden opgeleverd met een dubbele houten beschoeiing. Via een trapje dalen bewoners makkelijk af naar hun plateau aan het water. Bijna de helft van de vrije kavels van De Omlijsting Zuid-West is inmiddels verkocht.

Een tuin op Nautisch Eiland

Ook de kavels op Nautisch Eiland grenzen aan het water. Genieten van het uitzicht vanuit de tuin of even met de roeiboot het water op; het kan allemaal. Nautisch Eiland is vergelijkbaar met De Omlijsting Zuid-West, omdat in beide projecten het water een belangrijke rol speelt. Typerend voor de tuinen op Nautisch Eiland zijn onder andere de houten steigers en de woningen met openslaande tuindeuren. Een aantal mensen dat direct een optie namen op een woning: ‘Een tuin aan het water is helemaal geweldig. We willen heel graag op Nautisch Eiland wonen vanwege de rust en de ruimte, zowel binnen als buiten.’

Tip: inventariseer zowel woon- als tuinwensen

Ben je serieus op zoek naar een vrije kavel om een nieuwe woning op te bouwen? Inventariseer dan zowel woon- als tuinwensen. Voor een concrete oriëntatie op de tuin is het handig (en leuk) om een moodboard te maken. Maak foto’s van tuinen die je mooi vindt of haal beelden en artikelen uit tuintijdschriften. Je kunt natuurlijk ook ons eigen Pinterest-moodboard ‘Tuinideeën’ op Pinterest bekijken!