Nieuws

Bouwen op een vrije kavel: van fantasie naar werkelijkheid

Uit diverse onderzoeken blijkt dat veel Nederlanders fantaseren over het bouwen van hun eigen huis. De groep potentiële kavelkopers in Vathorst is naar alle waarschijnlijk ook veel groter dan betrokken partijen kunnen schatten. De laatste twee jaar zijn in Vathorst bijna 100 kavels verkocht en de bouwrijpe kavels ‘uit voorraad’ beginnen dan ook uitverkocht te raken. Na de zomervakantie van 2016 komen er weer nieuwe kavels op nieuwe locaties in de verkoop. Fantaseer jij al enige tijd over bouwen op een vrije kavel, maar zie je er tegenop om je plan te realiseren omdat je niet precies weet wat er bij het kopen van een kavel komt kijken? In deze blog lees je wat je zoal kunt tegenkomen als je geïnteresseerd bent in het kopen van een kavel in Vathorst.
Goed voorbereid van start
Het laten bouwen van een nieuwe woning is een besluit dat hand in hand gaat met verhuizen. Een van de meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven. Bij het kopen van een kavel ligt keuzestress op de loer: de soms verlammende angst om spijt te krijgen van een beslissing, waardoor helemaal geen beslissing wordt genomen. Deze angst kun je als potentiële kavelkoper deels wegnemen door jezelf goed voor te bereiden. Het bouwen op een vrije kavel bestaat uit verschillende fases. Bekijk de onderstaande video om meer over deze fases te weten te komen:

Belemmeringen wegnemen
Veel mensen dromen over zelf bouwen op een vrije kavel, maar ondernemen geen actie om die fantasie concreet vorm te geven. Wat houdt potentiële kavelkopers over het algemeen tegen? Uit zowel de literatuur als in de praktijk blijkt dat maar weinig mensen daadwerkelijk kennis hebben van het zelf bouwen van een woning. Ook financiën, locatie en regelgeving zijn veelgenoemde belemmeringsfactoren. Is er een geschikte locatie en kavelgrootte te vinden? Hoe zit het met de aanvraag van de omgevingsvergunning? Kan ik dit wel betalen? Voor een concreet antwoord op dit soort vragen kun je als potentiële kavelkoper vrijblijvend terecht bij Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV). Ook op deze website kun je veel relevante informatie en handige tips vinden.

Ervaringen delen met andere kavelkopers
Het delen van ervaringen, kennis en inspiratie helpt bij het wegnemen van eventuele belemmeringen en het in kaart brengen van mogelijkheden. Daarom organiseert OBV op 12 november aanstaande het KavelCafé, een event speciaal voor mede-kavelkopers, optanten en geïnteresseerden in een vrije kavel. Tijdens dit KavelCafé kun je als potentiële koper in een ongedwongen sfeer in gesprek gaan met andere geïnteresseerden en professionals. OBV laat zien op welke nieuwe locaties er kavels op de markt komen in 2016. Het gaat om een tip van de sluier: hoeveel kavels, wanneer in verkoop, welke grootte en prijsklassen en welke beeldkwaliteit (in het kort) wordt nagestreefd op de verschillende locaties? Daarop krijg je een antwoord. Het is die avond niet mogelijk een optie te nemen op een kavel. Van de daadwerkelijke start verkoop houden we je op de hoogte via de social media, de website en de e-nieuwsbrief vrije kavels.
Meer informatie over bouwen op een vrije kavel?
Wil je meer informatie of heb je vragen over het bouwen op een vrije kavel in Vathorst? Neem dan contact met ons op via ons digitaal contactformulier of telefonisch via 033-4511010. De brochure met verkoopinformatie kun je hier bekijken.