Nieuws

De eerste contouren van Waterdorp zijn zichtbaar

Vanuit een van de overgebleven boerderijen aan de Hogesteeg zijn de werkzaamheden van dichtbij te volgen en is goed te dat de eerste contouren van Waterdorp zichtbaar worden. Het gebied wordt nu bouwrijp gemaakt, de graafwerkzaamheden zijn gestart en het eerste deel van de te realiseren gracht is zichtbaar. Dat gaat gepaard met veel af- en aan rijdende zandwagens, stofwolken en het laden en lossen van allerlei materialen zoals rioolbuizen en kabels.

De Hogesteeg opgebroken

Veel fietsers en wandelaars keken de afgelopen week even raar op toen ze gebruik wilde maken van de bekende verbindingsweg de Hogesteeg. De weg is namelijk opgebroken vanaf het begin van de Hogesteeg tot aan de Laak. De met bomen omzoomde Hogesteeg wordt normaal gesproken veelvuldig gebruikt door fietsers, wandelaars en hardlopers, die voorlopig dus worden omgeleid.

Sfeervol dorp met historisch karakter

Lange tijd bepaalden weilanden, landbouwakkers en heidevelden het aanzicht van Vathorst. Het hele poldergebied was bezaaid met boerderijen. De Hogesteeg liep door tot aan de Nieuwe Laak. Deze oorspronkelijke elementen; het groen, het water en de boerderijen vormen een belangrijke inspiratiebron voor de realisatie van Waterdorp. Het nieuwste deel van De Laak krijgt de kwaliteit van eigentijdse nieuwbouw en de sfeer van de dorp.

Duurzaam Wonen

Waterdorp wordt een wijk om naar uit te kijken. Verschillende ontwikkelaars zetten zich in om vorm te geven aan Waterdorp. Iedere ontwikkelaar kiest zijn eigen accent bij het vormgeven van de huizen. Zeker is dat ze allemaal een mooie woonwijk willen realiseren met huizen waarin je duurzaam kunt wonen. Niet alleen voor nu, maar vooral ook voor de toekomst. Veel mensen zijn benieuwd naar de start verkoop van de projectwoningen. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid eind november zijn.
Wij houden u de komende periode op de hoogte van de ontwikkelingen van de realisatie van Waterdorp.