Nieuws

Eerste contract vrije kavel Waterdorp getekend

De eerste vrije kavel in Waterdorp is deze week verkocht. Een goede aanleiding voor een Waterdorp-update, sinds de start van de verkoop eind september. Op dit moment zijn de bouwrijpwerkzaamheden van het nieuwe deelplan Waterdorp nog in volle gang. De verbindingsweg aan de Hogesteeg is opgebroken en alleen toegankelijk voor werkverkeer. Grote gele graafmachines worden uiterst geconcentreerd bediend. Shovels en tractoren rijden af en aan met grote hoeveelheden zand. De bocht in de Kleine Eem is al goed zichtbaar en vanuit de lucht worden ook de contouren van de toekomstige verkaveling zichtbaar. 

Planning Waterdorp

Op dit moment wordt het maaiveld bewerkt, vinden er sloop- en graafwerkzaamheden plaats en worden er leidingen aangelegd. De bouwrijpwerkzaamheden duren tot februari volgend jaar. In de tussentijd buigen projectontwikkelaars en architecten zich over de vraag hoe ze de te realiseren woningen karakteristiek en vooral duurzaam kunnen vormgeven. In totaal gaat het om 400 woningen, waarvan 36 vrije kavels. De verwachting is dat Waterdorp eind 2019 gereed is.

Ligging aan het water

Tien kavels liggen aan de westkant van Waterdorp, in de bocht van de nieuw te graven Kleine Eem en acht aan de oostkant van het plan langs de Brede Gracht (aan de Baak van Tholen). Daarnaast liggen nog twee vrije kavels in het middendeel van Waterdorp (aan de Baak van Tholen en aan de Baak van Zandvoort). Alle kavels hebben te maken met een hoogteverschil dat is bedoeld om aan het water een groene en lommerrijke tuin te creëren.
Vanaf het lage deel van de tuin is het water makkelijk toegankelijk. Dat nodigt weer uit om een bootje neer te leggen en straks als het weer het toelaat, lekker te gaan varen richting Bunschoten, of de wijk De Laak in.

Meer weten over Waterdorp?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Waterdorp-nieuws? Like Vrije Kavels Vathorst op Facebook en schrijf je in voor de Vrije Kavels-nieuwsbrief. Tip: de Beleef Vathorst-editie ‘Waterdorp Verrast’ is hier online te bekijken.