Nieuws

Een kavel kopen: waar in Vathorst

Bij veel mensen kriebelt het op dit moment! Een nieuw huis kopen? Of misschien wel een eigen huis bouwen op een vrije kavel. Helemaal naar je eigen zin. Al je woonwensen in één keer realiseren. Vathorst is inmiddels uitgegroeid tot een gezellige, complete wijk. Waar in Vathorst ga jij jouw thuis vinden? In deze blog een paar tips om je daarin verder te helpen.

In welk gedeelte van Vathorst wonen?

Vathorst kent drie deelgebieden: De Bron, De Velden en De laak met ieder een eigen woonsfeer. Hoe dat precies zit lees je op de website. De wijk heeft inmiddels ruim 8.500 woningen en ongeveer 23.000 inwoners. Er komen in de toekomst nog ca. 2.000 woningen bij. In Vathorst vind je naast een groot winkelcentrum en vele scholen ook een aantal gezellige restaurants en een groot aantal sportclubs. Over die sportclubs staat ook een informatief artikel in het 37ste nummer van onze wijkglossy Beleef Vathorst. Een handige interactieve plattegrond van de wijk –inclusief de aanwezige voorzieningen- vind je op de website vathorst.nl.
Cover Beleef Vathorst
De kaart biedt de mogelijkheid om je goed voor te bereiden op een fiets- of wandeltocht door de wijk. Op de website van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst staan twee wandelingen die je kunt downloaden: de Kunstroute en de Architectuurroute. Daarnaast kun je alvast online een aantal bevlogen bewoners op ons Youtube kanaal volgen:
Youtube kanaal Bevlogen Bewoners
Online kun je je natuurlijk goed voorbereiden, maar het mooiste is toch om op de locaties zelf te gaan kijken en de plekken te ontdekken. Dat kun je op de fiets doen, lopend of zelfs in een sloep (we hebben in Vathorst ook een sloepverhuur). Om inspiratie op te doen is het leuk om de woningen te bekijken op de kavels die eerder zijn verkocht, die locaties vind je hier: vrijekavelsvathorst.nl/uitverkochte-locaties
Je zult versteld staan van de veelzijdigheid aan woningen die inmiddels gebouwd is!

Vathorst op de fietsApp ‘Blokje om’

Als je gaat fietsen om de wijk te verkennen, dan kun je deelnemen aan de gratis fietstochten die geregeld vanuit Ontwikkelingsbedrijf Vathorst worden georganiseerd. Een actueel overzicht vind je op onze website.

Wandelend Vathorst verkennen

Ga je liever wandelen en wil je de wijk écht leren kennen? Dan is de app ‘Blokje om’ een goede optie. Hiermee voorkom je dat je steeds dezelfde route loopt en kom je op plekken in de wijk die je nog niet kende. De app is beschikbaar voor de iPhone (download hier).

Op de hoogte blijven?

Vanaf 16 mei komen er weer kavels in Waterdorp in verkoop en in de toekomst komen in Laak 2B meer kavels beschikbaar. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een vrije kavel in Vathorst? Schrijf je dan (links onderaan deze pagina) vrijblijvend in op onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan iedere maand de nieuwste updates in je mailbox.