Nieuws

Levensloopgeschikte woningen Plan de Diamant in Vathorst

Vanaf de entree over de Schapendriest, liggen de 32 vrijstaande woningen in Plan de Diamant omgeven door water en groen in het deelgebied De Velden 3. Omdat hier consumentgericht wordt gebouwd, kunnen kopers kiezen uit verschillende plattegronden, waardoor het mogelijk is een levensloopgeschikte woning te realiseren. Een woning waar je dus je hele leven kunt blijven.

Wonen en slapen op de begane grond

Kopers in De Diamant hebben de keuze uit drie verschillende gevelstenen en twee keramische dakpannen en krijgen onder andere een grote woonkamer, drie slaapkamers en een zolder met nog twee kamers tot hun beschikking in hun nieuwe huis. Maar wat de zogenaamde type F woningen in De Diamant extra veelzijdig maakt, is de mogelijkheid om de begane grond uit te breiden met een slaapkamer en een badkamer. Dit maakt de woningen levensloopgeschikt: ze worden zo gebouwd dat comfortabel wonen mogelijk blijft, ook als de levensomstandigheden veranderen, bijvoorbeeld door ouderdom, ziekte of een handicap. Bovendien grenzen deze vijf woningen aan een houtwal, die zorgt voor beschutte tuinen en veel privacy.

Steeds meer levensloopbestendige woonprojecten

Woningen die het mogelijk maken om er zo lang mogelijk in te blijven wonen, zijn het afgelopen decennium steeds populairder geworden. Levensloopgeschikt wonen, ook wel levensloopbestendig wonen genoemd, is als woonvorm bezig aan een sterke opmars in Nederland. De verwachting van het CBS is dat het percentage Nederlanders boven de 65 jaar tot 2040 zal blijven toenemen. Omdat er een duidelijk verband is tussen vergrijzing en de toenemende behoefte aan levensloopgeschikte woningen, zorgen steeds meer vooruitstrevende gemeenten, wijken en ontwikkelingsbedrijven voor de realisatie van levensloopbestendige woonprojecten. Zo ook de gemeente Amersfoort en OBV.

Ook een levensloopgeschikte woning in Vathorst betrekken?

Interesse in een levensloopgeschikte villa in Vathorst? In Plan de Diamant zijn vijf  kavels beschikbaar die dit mogelijk maken. Het gaat om kavel 12 t/m 16 waarop het woningtype F wordt gebouwd. Ben je ook geïnteresseerd in andere kavelprojecten en wil je direct op de hoogte worden gesteld als er nieuwe kavels op de markt komen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief via de groene inschrijfknop onderaan de website. Voor vragen kun je telefonisch contact opnemen met OBV via 033-4511010 of mailen naar vrijekavels@vathorst.com.