Nieuws

Naar buiten!

De meteorologische lente is begonnen. De dagen worden langer én warmer. Voor veel Vathorsters reden om vaker buiten te zijn. De wijk biedt genoeg mogelijkheden voor hardlopers, wandelaars en mensen die het leuk vinden om een stukje te varen. De komende editie van het magazine Beleef Vathorst dat half april verschijnt, heeft niet voor niets ‘In beweging’ als thema. In deze blog zetten we een aantal buitenevenementen op een rij.

Gratis rondleidingen door Vathorst

Elk jaar organiseert OBV een aantal gratis fietsrondleidingen. Deelnemers kunnen fietsend op onderzoek uit. Tijdens de rondleidingen ligt het accent op groen en natuur, de diversiteit van het landschap en het vele water. Ook is er aandacht voor architectuur. De eerste gratis rondleiding vindt plaats op 8 april aanstaande. Deelnemers starten en eindigen bij het i-Centrum.

Nieuwbouwdag Vathorst

Op 1 april vindt de NVM Open Huizen Dag plaats. Tijdens deze dag is er in Vathorst extra aandacht voor woningen die in de verkoop zijn. Het bezichtigen van deze woningen is gratis en geheel vrijblijvend. Voor potentiële kopers een mooie kans om een wandelroute langs in de verkoop zijnde nieuwbouwprojecten te plannen. In het i-Centrum zijn de betrokken makelaars aanwezig en kun je terecht voor informatie over toekomstige wijkontwikkelingen. Kavelkopers kunnen lekker wandelend of fietsend langs hun eigen locatie gaan of naar vrije kavellocaties waar gebouwd wordt. Daar kun je inspiratie opdoen.

Vijfde editie van de Vathorst Mudrun

Tussen de Nijkerkstraat en Vathorst, op een groot braakliggend bedrijventerrein met metershoge zand- en modderbergen, vindt op 17 april de Mudrun plaats. Het parcours kent diverse obstakels, zoals schuimhellingen, modderbulten, plassen en allerlei gladde hindernissen. De Mudrun is een hardloopevenement voor de hele familie. Er kunnen afstanden worden afgelegd van 1, 2, 4, 5 of 8 kilometer.

Kaarten winnen voor de Mudrun?

Inschrijven voor dit evenement kan op de website mudrunfun.nl, maar nog leuker is het om kaarten te winnen. Laat op Facebook weten waarom jij zin hebt om mee te doen aan de Mudrun en maak kans op 2 gratis kaartjes! Vergeet trouwens niet om jouw Mudrun-maatje in het bericht te taggen.

Nog meer op de agenda

Met het Waterdorp verkoopevent in het i-Centrum en de Informatieve wijkavonden staan er ook genoeg evenementen op de agenda die binnen plaatsvinden. Tip: mocht het weer het toelaten, pak dan de fiets in plaats van de auto!