Nieuws

Sportief wonen? 4 tips voor sporten in Vathorst

Voor veel mensen is sporten een vast onderdeel van het leven geworden. We worden ons steeds meer bewust van ons lichaam en de positieve impact die sporten daarop heeft. En sporten brengt natuurlijk ook een sociaal aspect met zich mee. Denk aan de vele gezellige teamsporten zoals hockey, voetbal en handbal. In Vathorst kun je sportief wonen; bijna elke denkbare sport kun je hier beoefenen. Wist je bijvoorbeeld dat er maar liefst 20 verschillende sportclubs zijn in Vathorst? In deze blog 5 tips voor sporten in Vathorst.
Tip 1: Sportief wonen in Vathorst en fitness 
Sporten is erg populair. Van alle vrouwen in Nederland beoefent ruim 66% een sport en bij de mannen ligt dit percentage zelfs iets hoger; maar liefst 71% van de mannen sport op regelmatige basis. De absolute nummer 1 in de top 10 van populairste sporten onder Nederlanders is fitness. Ook in Vathorst kun je terecht voor deze veel beoefende sport; de vele fitnessclubs en sportprofessionals zijn op diverse locaties te vinden.
Tip 2: Sportief wonen in Vathorst: ook voor kinderen
Wonen in Vathorst is kindvriendelijk wonen. Ook qua sportvoorzieningen is gedacht aan de jonge generatie. Tegenwoordig beoefenen veel kinderen niet één maar zelf twee of drie sporten. Het aanbod in Vathorst is hier goed op afgestemd. Zo zijn er hockey- en tennisclubs maar kinderen kunnen ook andere individuele sporten beoefenen zoals yoga, ballet en judo. En wist je dat er een groot skatepark is en dat Vathorst een Scoutingclub heeft?
Tip 3: Sportief wonen? Beleef hardlopen in Vathorst
Naast fitness bij diverse sportclubs en uitgebreide sportmogelijkheden voor de kids in Vathorst, neemt hardlopen een belangrijke plaats in binnen de sport top 10 in Nederland. Ook in Vathorst is hardlopen populair. Voor de hardlopers onder ons worden een aantal hardloop-evenementen georganiseerd, zoals de VathorstRun en de ColorRain. Loop je mee met de ColorRain dan vertrek je met een wit T-Shirt en kom je terug in een te gek kleurrijk kostuum! Een rondje Boulevard van 7 km. kan iedereen op z’n eigen tempo en op een zelfgekozen moment lopen. En dat wordt veel gedaan in Vathorst!
Tip 4: Sportief wonen in Vathorst is ook ontspannen
Wil je liever iets anders dan hardlopen, tennis of judo? Dan worden op diverse locaties in Vathorst mogelijkheden geboden voor yoga of meditatie. Wat denk je van: poweryoga, kinderyoga, yoga voor ouderen en zwangerschapsyoga? Wil je werken aan bijvoorbeeld je flexibiliteit en je core-stability trainen? Vathorst biedt voor alle sportievelingen ook hiervoor voldoende uitdaging.
Wil jij sportief wonen met je gezin? Ontdek Vathorst!
Vathorst is de jongste wijk in Amersfoort. Inmiddels wonen er bijna 20.000 mensen naar tevredenheid en het stadsdeel groeit gestaag. Vathorst is opgebouwd rondom het dorp Hooglanderveen en bestaat uit drie herkenbare deelplannen: De Laak, De Bron en De Velden.
Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) ontwikkelt op verschillende locaties in Vathorst vrije kavels om individuele woonwensen te kunnen realiseren. De mogelijkheden en woonwensen zijn ruim; van locaties aan het water, in het groen of meer stedelijk in het hart van Vathorst. Maar ook kavels voor een vrijstaande woning of kavels waarop wonen en werken samen kunnen gaan. Zelfs mensen met een bescheiden budget kunnen een eigen huis laten bouwen. Wonen in Vathorst met je gezin geeft het gevoel van maximale vrijheid en staat voor bouwen naar eigen smaak. Wil jij met je gezin (sportief) komen wonen in Vathorst? Bekijk hier het aanbod aan vrije kavels in Vathorst.