Nieuws

Vathorst: voor en door bewoners

Wijkbewoners nauw betrokken bij diverse projecten
Sinds de bouw van de eerste woningen biedt Vathorst ruimte om te kiezen. De wijk ontwikkelt zich in hoog tempo, niet alleen dankzij betrokken ontwikkelaars, maar ook dankzij de creatieve inbreng van bevlogen bewoners. Dagelijks is er vanuit Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) oog en oor voor wat leeft onder Vathorsters. Zo blijven bewoners nauw betrokken bij hun eigen wijk.

‘Veilige buurt met leuke mensen’
Voorbeeld hiervan is de aanwezigheid van wijkbeheerder Mariska Versteeg, bij wie inwoners terecht kunnen voor alle zaken die betrekking hebben het onderhoud van op de openbare ruimte. Vanuit OBV maakt Mariska zich sterk voor ‘een veilige buurt met leuke mensen.’ OBV beheert circa 100 hectare aan openbare ruimte en staat voor een korte lijn tussen bewoners en beheerder.

Online betrokkenheid
Deze korte lijn is niet alleen fysiek: ook online wordt de betrokkenheid van bewoners gestimuleerd. Zo kunnen omwonenden (ouders en kinderen) momenteel via een interactieve poll op de website van OBV hun mening uitspreken over een nieuw te realiseren speelplek in Fonteynpark. Voor de invulling van deze speelplek zijn twee voorstellen uitgewerkt. Welk voorstel uiteindelijk wordt gerealiseerd, is aan de betrokken bewoners. Zo biedt Vathorst ruimte om te kiezen.

Interactie op social media
Op social media groeit de interactie met wijkbewoners. Naast de aanwezigheid van bewoners op het Facebook- en het Twitter-kanaal van OBV, groeit ook het aantal betrokken volgers op Pinterest. Op dit medium kunnen wijkbewoners terecht voor actuele updates over verschillende projecten als Waterdorp en Nautisch Eiland. Daarnaast is er sinds begin dit jaar de groep ‘Vathorst door de ogen van bewoners en betrokkenen’; een moodboard dat bestaat uit beelden die door mensen uit de wijk zijn gemaakt.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Volg OBV!
Wil je meer weten over de woning- en kavelprojecten in Vathorst? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg onze social media-kanalen. Wil je weten welke evenementen er op de planning staan? Bekijk dan onze actuele agenda.