Nieuws

Voordelen van bouwen op een vrije kavel

Stel, je gaat verhuizen en je kunt kiezen: een leuke projectwoning of een vrije kavel om zelf een huis op te bouwen. Een rijtjeshuis heeft veel voordelen: je kunt er gelijk in, de keuken zit erin en je hoeft niet na te denken over de indeling omdat die er al is.
Het rijtjeshuis heeft echter ook zo zijn beperkingen De badkamer is beneden en dat wil je eigenlijk niet. De woonkamer is aan de krappe kant, en door de kleine achtertuin heb je niet veel ruimte om het huis uit te bouwen. Een vrije kavel kopen en daar een eigen huis op bouwen lijkt dan wat bewerkelijker, maar je kunt al je woonwensen in een keer realiseren!

De voordelen van bouwen op een vrije kavel

Huis op maat gemaakt
Hoeveel slaapkamers heb je nodig? Wil je een studeerkamer? Een eetkeuken? Met een architect en aannemer naar jouw keuze wordt je huis op maat gemaakt.  Zo kun je wonen zoals jij wilt en rekening houden met veranderingen in de toekomst, zoals de komst van kinderen of van een inwonende ouder.
Duurzaam bouwen
Zelf een huis bouwen biedt de mogelijkheid om duurzaam te bouwen waarmee je veel energie en geld kunt besparen. Een duurzame woning met meer toekomstwaarde betekent een betere, gezonde woning met een lage energierekening.
Duurzaam bouwen kan op verschillende manier, zoals:

  • thermische isolatie
  • zonnepanelen
  • radiatoren die geschikt zijn voor lage-temperatuurverwarming
  • groene daken

Je droomhuis bouwen
Niet alleen heb je de vrijheid te bepalen waar je de trap wilt plaatsen maar bouwen op een vrije kavel biedt je ook de mogelijkheid je woonwensen waar te maken. Een eerdere blog ging hier al over. Een jacuzzi in de tuin lijkt ver weg, maar op een vrije kavel kan meer dan je denkt!
Een vrije kavel in Vathorst?
Kijk op de kaart waar de verschillende locaties zich bevinden en bekijk ook de brochures van de verschillende kavels voor nog meer goede ideeën.