Nieuws

Vrije kavels in Vathorst populair door vele woonmogelijkheden

In de eerste helft van dit jaar is een aantal vrijekavelprojecten in Vathorst uitverkocht, zoals Wonen aan de Laak en Hof Ermerveen. De vrije kavels blijven ook in de tweede helft van dit jaar onverminderd populair. Er is veel vraag naar kavels en ook de verkoop van kavels in De Bron, waar nog enkele kavels beschikbaar zijn, is de afgelopen maanden zeer succesvol gebleken. Het geheim achter de succesvolle verkoop? Dat schuilt hem volgens kopers in de vele woonmogelijkheden en de ruimte om je eigen woning te ontwerpen.
Bouwen op een vrije kavel in Vathorst: ‘laat je fantasie de vrije loop’
Een veel gehoord argument is dat kopers van vrije kavels ‘iets anders willen realiseren dan anders.’ In verschillende fases krijgen kopers de mogelijkheid om hun eigen woning te realiseren. Hans van de Ven, die samen met zijn partner een kavel kocht in Laak 2, vond het maken van een voorlopig bouwontwerp één van de leukste fases. Net als alle andere kopers was ook Hans vrij in de keuze van architect en aannemer. ‘Je kunt je fantasie de vrije loop laten, zodat het bouwontwerp uiteindelijk precies wordt zoals jij het hebben wil.’

‘Dit voelt als een sprookje’
Ook Gerard Elsinghorst is enthousiast over de vele woonmogelijkheden die je als kavelkoper hebt. Samen met zijn gezin kocht hij een kavel op een eiland in De Bron. ‘Je hoort wel eens van mensen dat het bouwen op een kavel lastig is of veel tijd en energie kost. Ik vind het juist een enorm enthousiasmerend proces. In een huis wonen dat volledig naar eigen smaak is gebouwd, voelt als een sprookje.’ De vergunning voor de bouw van de unieke, kubistische woning kreeg Gerard binnen slechts drie weken, omdat zijn eigen plannen goed aansloten bij de richtlijnen van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst.

‘Fantastisch wonen in Vathorst’
Johan Draaijer en zijn partner waren op zoek naar een mogelijkheid om wonen en werken te combineren en werden door hun makelaar op het idee gebracht om een vrije kavel in Vathorst te kopen. Al snel viel hun oog op een vrije kavel aan de Jan Koklaan in het project Tussen de Houtwallen, een project dat zich kenmerkt door losse bebouwing, individualiteit en de afwisseling in kleur- en materiaalgebruik. Johan: ‘De locatie en omgeving was precies wat we zochten. We wonen fantastisch in Vathorst.
Vrije kavels Vathorst: volop ruimte voor eigentijdse architectuur
Als kavelkoper in Vathorst moet je voldoen aan een bepaalde beeldkwaliteit per locatie, maar ben je vrij in de keuze van architect en aannemer. Benieuwd naar meer koperservaringen? Klik hier voor meer interviews met verschillende kavelkopers. Ben je zelf ook op zoek naar een kavel in Vathorst en wil je direct op de hoogte worden gesteld als er nieuwe kavels op de markt komen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief via de groene inschrijfknop onderaan de website.