Laakse Tuinen

Laakse Tuinen

Laakse Tuinen is de nieuwste uitbreiding in het noordwesten van de wijk (in totaal komen er 965 woningen), die grenst aan het water van de Laak, aan Waterdorp, aan de boulevard en aan het Westelijk park. Op dit moment wordt al er al volop gewoond. Ook wordt er nog gebouwd en wordt het hele plan stap voor stap woonrijp gemaakt. Laakse Tuinen maakt onderdeel uit van deelplan De Laak, een eigentijdse grachtenstad die zich in het noorden van de wijk uitstrekt van oost naar west. In het hele plan is ruimte voor 80 vrije kavels.

Laakse Tuinen
Vanaf het centrum van Vathorst richting Laakse Tuinen wordt deelplan De Laak steeds groener. Dat groene karakter krijgt vooral vorm door de aanwezigheid van tuinen in allerlei vormen, soorten en maten en door de groene oevers. Bij de meeste vrije kavels zijn de tuinen verbonden met het water van riviertje de Laak, de Kleine Eem of de Binnenlaak.

Laakse Tuinen bestaat uit verschillende buurten met een eigen woonsfeer. Wonen aan de straat, laan of singel zorgt in Laakse Tuinen voor gezelligheid en voor levendigheid van straat en buurt.

Het slingerende stratenpatroon dat Waterdorp zo kenmerkt, is doorgezet naar Laakse Tuinen. Het wordt een aantrekkelijke gezinswijk met woningen in verschillende prijsklassen en type,  in gezellige buurten met water, speelplekken en veel groen.

De huizen worden vakkundig gemetseld in warme kleuren baksteen, in een schakering van oranje naar roodbruin Erkers, balkons, Bergse- of Delftse stoepen en een ontworpen entree maken de huizen herkenbaar en zorgen voor een statig aanzien.

Grachtenstad Laak 1 en Laak 2A
Hier vind je het goede leven van een waterstad; individuele grachtenpanden aan grachten en hoge kades, bolle bruggen, steigers, een haven en bootjes. Wonen aan het water staat garant voor spelevaren, schaatsen en watervogels.

Het stedenbouwkundig plan voor De Laak komt van West 8, een bureau dat is gespecialiseerd in ‘wonen aan het water’.

Kenmerken Laakse Tuinen:

  • aanwezigheid van (diepe) voortuinen, hoog-laag achtertuinen en overtuinen;
  • slingerend stratenpatroon;
  • water zorgt voor de kenmerkende sfeer van groene oevers, overtuinen, bruggen en bootjes, openbaar groen, planten en dieren;
  • huizen zijn geïnspireerd op de jaren dertig architectuur van baksteen en mooi uitgewerkte details.
  • de verschillende Tuinen hebben een eigen woonsfeer.

Kenmerken Grachtenstad De Laak (1) :

  • de meeste huizen aan het water hebben een hogere woonverdieping; een belle etage;
  • de woningen hebben geen voortuin, maar meestal traptreden;
  • de eerste 45 cm van de stoep hoort bij de woningen, daar is de aanleg van een geveltuintje toegestaan.
  • de straatnamen refereren naar oude stadjes aan het water.

De vrije kavels in Laakse Tuinen zijn allemaal verkocht.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.