Uitverkochte locaties

Uitverkochte locaties

In Vathorst zijn op diverse locaties vrije kavels uitgegeven. In totaal gaat het om rond de 300 kavels die al bebouwd zijn of in aanbouw. Veel van die locaties zijn dus uitverkocht. We laten er hier nog wat van zien ter inspiratie. Door de hele wijk kun je vrijstaande woningen vinden die door de bewoners zelf ontworpen zijn.

Het is leuk om er eens een kijkje te gaan nemen! Het gaat om woningen in allerlei soorten en maten, modern en klassiek, aan het water, in het groen of in een hofje. In een project, met de naam ‘Vrij in een rij’, bouwden 17 bewoners met elkaar een rij woningen, ieder op hun eigen kavel. Dat is nog steeds een voorbeeld van een geslaagde manier om een locatie te ontwikkelen met vrije kavels.

Bekijk alle koperservaringen

Waterdorp

De Laak 38 vrije kavels

In Waterdorp in grachtenstad De Laak, zijn in twee fasen 38 vrije kavels verkocht. De kavels liggen (op vier na) allemaal aan het water van de Laak, de Binnenlaak of de Kleine Eem. De kavels hebben daardoor te maken met hoogteverschil, waardoor de vrije kavels een hoge tuin hebben met terras en een lage tuin (met name groen) aan het water. Daardoor ontstaat een hele lommerijke sfeer, met bootjes aan de eigen steiger, groene oevers en privé-tuinen met bloeiende planten en bomen. Veel woningen zijn al opgeleverd en bewoond, maar er zijn ook nog de nodige woningen in aanbouw in verschillende stadia.

Nautisch Eiland

De Bron 22 woningen

Nautisch Eiland is een kleinschalig nieuwbouwplan, in De Bron met als adres Comomeer. Het omvat 22 opvallende woningen (10 vrijstaande woningen en 12 twee-onder-een-kap woningen), gebouwd op een eiland dat door twee grote bruggen verbonden is met de rest van De Bron. Alle huizen liggen rondom een verkeersluw en groen plein en de tuinen grenzen aan het water. De houten gevelbekleding en bijpassende luiken in opvallende kleuren rood, blauw, grijs en zwart geven het Nautisch Eiland de uitstraling van een karakteristiek vissersdorp. De kavels zijn met een koop-aanneemovereenkomst uitgegeven.

De Omlijsting Zuid-West

De Bron 10 vrije kavels

De tien vrije kavels van project De Omlijsting Zuid-West liggen in het hart van deelgebied De Bron aan de Straat van Gibraltar en de Straat van Dover. De kavels variëren in grootte van 353 tot 434 m2 en grenzen met de tuin aan het water. Bijna alle woningen zijn inmiddels gebouwd en bewoond in De Omlijsting.

Houteveen

De Velden 13 vrije kavels

Het project Houteveen (gelegen in Velden 3B in Hooglanderveen) biedt een ontspannen, lommerrijk woonmilieu met smalle straatjes, vrijstaande woningen, veel groen en een natuurlijke speelplaats. De naam Houteveen verwijst naar twee historische boerderijen die in dit gebied stonden: Groot en Klein Houteveen. De 13 kavels variëren in grootte tussen de 550 en 1240 m2, waardoor wonen in het groen hier ook echt is waargemaakt.

De Diamant

De Velden 32 woningen

Plan De Diamant in De Velden 3 omvatte 32 kavels, waarop 11 type vrijstaande woningen gebouwd zijn door Groothuis Wonen. De kavels worden omsloten door groen en water, waardoor er echt sprake is van een eigen buurtje. De kavels zijn met een koop-aanneemovereenkomst uitgegeven.

Kavels aan de Laak

De Laak 9 vrije kavels

Gelegen aan het water van grensriviertje de Laak en aan de Baak van Petten, bieden de kavels in Laak 2 veel privacy. Het uitzicht is landelijk, de tuinen zijn ruim en bieden direct toegang tot het water. Uitgangspunten bij het ontwerp waren hier; een Hollands beeld van individuele panden, warmte, romantiek en menselijke maat.

Hof Ermerveen

De Velden 6 woningen

Hof Ermerveen ligt op de grens van De Velden en De Bron en bestaat uit 6 kavels variërend in grootte tussen de 528 en 793 m2 . De ruime kavels, met daarop witte woningen ontworpen en gerealiseerd door Brummelhuis, vormen bij elkaar een fraai geheel in een hofje. De kavels zijn met een koop-aanneemovereenkomst uitgegeven.

Wonen op een schiereiland

De Bron 6 vrije kavels

De Bron staat bekend om de historische houtwallen en het vele water. De zes schiereilandjes van 500 m2 -met als adres Zwarte Zee- liggen in de centrale waterplas en hebben ieder een eigen dam als toegangsweg. Op elke kavel is een strak vormgegeven villa gebouwd met uitzicht op het BRONpark.

De Omlijsting

De Bron 8 vrije kavels

Deze 8 kavels aan de Straat van Messina variëren in grootte tussen de 356 en 390 m2. De woningen zijn gerealiseerd door particulieren die een twee-onder-een-kap woning of vrijstaande woning bouwden. Alle woningen hebben een tuin aan het water en de meeste bewoners hebben ook een voortuin aangelegd.

Tussen de Houtwallen

De Velden 38 vrije kavels

De kavels liggen tussen twee bestaande houtwallen in de achtertuin van Hooglanderveen, op de voormalige voetbalvelden. Het landschap kenmerkt zich hier door de afwisseling van velden, struikgewas, heggen, hoogteverschillen en de aanwezigheid van de Malewetering. In het project zijn veel verschillende woningen gerealiseerd op kavels die variëren in grootte tussen de 372 en 598 m2.

De Witte Wilgen

De Bron 8 vrije kavels

De Witte Wilgen ligt in Fonteynpark, in het Zuidwesten van De Bron. Dit plan heeft een parkstedelijk karakter en bestaat uit 5 hofjes met in totaal 146 woningen. Witte Wilgen bestaat uit twee erven, met op ieder erf vier kavels die variëren in grootte tussen 402 en 478 m2. Alle woningen hebben een witte gevel en zijn inmiddels bewoond.

De Groene Hagen

De Bron 6 vrije kavels

De Groene Hagen ligt in het Fonteynpark in het Zuidwesten van De Bron. Dit plan heeft een parkstedelijk karakter en bestaat uit 5 hofjes met in totaal 146 woningen. De Groene Hagen omvat zes kavels waarop duurzaam gebouwde woningen staan. Woningen gebouwd met aandacht voor het milieu en met een duurzame uitstraling. De kavels variëren in grootte tussen 430 en 497 m² en de woningen zijn inmiddels bewoond.

VRIJ in een RIJ

De Laak 2 17 vrije kavels

VRIJ in een RIJ kavels in grachtenstad De Laak boden een unieke kans om een ruim, zelf ontworpen herenhuis in een rij te realiseren. Uiteindelijk zijn er aan de Baak van Brouwershaven 17 woningen gerealiseerd, met verschillende gevelbreedten en afwisselende architectuur.