Nieuws

2014 goed kaveljaar in Vathorst

OBV heeft een druk jaar achter de rug, omdat de verkoop van vrije kavels dit jaar is verdubbeld ten opzichte van 2013.
Goed jaar voor OBV vrije kavels VathorstHoe is die interesse te verklaren? In algemene zin hebben mensen weer meer de bereidheid om te verhuizen. Wat ook duidelijk te merken is dat kopers juist nu graag hun eigen woonideeën willen verwezenlijken. Ze willen een woning die op hun maat en hun leven gesneden is. In Vathorst bestaat de mogelijkheid om een kavel te kopen die in grootte varieert, in ligging en in bouwmogelijkheid. Op de meeste locaties zijn kopers vrij om, binnen de vastgestelde beeldkwaliteit, een woning te laten ontwerpen. Op andere kavels wordt een bepaald vastgesteld woningtype aangeboden.
De koper kan dan kiezen uit verschillende typen vooraf ontworpen woningen passend bij de kavel. Binnen die typologieën zijn dan nog persoonlijke keuzes mogelijk. Sommige mensen vinden het prettig om alvast een kader aangereikt te krijgen waarbinnen keuzes gemaakt kunnen worden. Er kan snel geschakeld worden en het eindresultaat is gelijk duidelijk. Andere kopers zijn liever zo ongebonden mogelijk omdat ze specifieke wensen hebben. In Vathorst kunnen we beide groepen goed bedienen, wat het natuurlijk aantrekkelijk maakt om hier een kavel te kopen.

Gunstige markt

Aan de Baak van Brouwershaven in de Laak is vorig najaar het project Vrij in een RIJ in verkoop gegaan. Op deze locatie kunnen mensen een eigen kavel kopen, voor een door hen gewenste woningbreedte. Vervolgens wordt er aan elkaar vast, in een rij een eigen woning gebouwd. Deze manier van een eigen huis bouwen, maakt een kavel betaalbaar en voor iedereen bereikbaar. Ook voor mensen die anders uitsluitend zijn aangewezen op een projectwoning. Vandaar dat de locatie binnen een jaar helemaal is uitverkocht. Er worden in totaal zestien woningen gerealiseerd. Dat aantal draagt natuurlijk ook bij aan het geweldige resultaat van dit jaar.
De huidige markt is gunstig om te investeren in een kavel, bijvoorbeeld door de extra schenkingsvrijstelling voor 2014. Veel mensen maken hiervan gebruik. Ook de lage hypotheekrente en scherpe bouwprijzen zijn gunstig. Alles bij elkaar is de verkoop van kavels in een enorme versnelling gekomen dit jaar. Een positief ontwikkelende woningmarkt, in combinatie met een gunstig kavelklimaat in Vathorst.
OBV heeft op 8 locaties vrije kavels in de verkoop. Twee locaties zijn uitverkocht dit jaar: Hof Ermerveen en Wonen op een eiland in De Bron. Kijk op de kavelprojecten voor uw mogelijkheden.