Nieuws

Duurzaam bouwen levert veel op

vrije kavel Vathorst duurzaam
Bij veel mensen leeft of sluimert de interesse in het bouwen van een duurzame woning. Er is op allerlei niveaus aandacht voor en er is dan ook veel informatie over te vinden. Onze kavelkopers geven aan dat ze juist door die hoeveelheid informatie niet precies weten wat er van hen verwacht wordt als ze duurzaam willen bouwen. Bovendien denken ze ook dat het duur is om duurzaam te bouwen. Dat zit ‘m vast in het woord, want dat is lang niet altijd het geval.
Duurzaam bouwen is een term die staat voor mens- en milieuvriendelijk bouwen: Woningen verbruiken weinig energie voor verwarming en verlichting. (Bouw)materialen gaan langer mee en zijn op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Dat is in grote lijnen waar het om gaat. Een paar regels tekst, waar een hele interessante wereld achter schuilgaat!

De Groene Hagen

In De Bron in Vathorst is recent De Groene Hagen in verkoop gegaan; een kavellocatie waarop alleen duurzaam gebouwde huizen komen te staan. Woningen dus met aandacht voor het milieu en met een duurzame uitstraling. Daarbij kun je zover gaan als je zelf wilt. Het is een kwestie van keuzes maken.
Denk aan energieneutraal bouwen door gebruik te maken van hoogwaardige buitenschilisolatie, het toepassen van zonnepanelen, van grondenergie, van warmteterugwinning en/of een hoge isolatienorm voor beglazing. Maar ook het hergebruik van bouwmaterialen levert een belangrijke bijdrage aan duurzaamheid. En wat te denken van het toepassen van een groen (levend) dak, opvang van regenwater in een (ondergrondse) tank ten behoeve van toilet, wasmachine en tuin?
Maar wat levert duurzaam bouwen dan op? Wat te denken van energiebesparing (en bijbehorende lagere rekeningen), bijdragen aan een milieuwinst door bijvoorbeeld vermindering van CO²- uitstoot, een comfortabele woonomgeving en voldoening! Mocht je geïnspireerd zijn en willen bouwen op een van de zes kavels in De Groene Hagen, dan kun je het project online bekijken door hier te klikken.