Nieuws

Je eigen woon-werk woning bouwen

Veel zelfstandig professionals hebben erg specifieke wensen ten aanzien van hun bedrijfsruimte. Er is veel bedrijfsruimte beschikbaar die sluit niet altijd aan op de behoefte van sommige zelfstandigen. Dit kan zijn omdat er speciale criteria zijn waaraan de ruimte bedrijfsmatig moet voldoen, maar het kan natuurlijk ook zijn dat je als ondernemer liever dicht bij huis wilt werken. Wat nou als je die twee kunt combineren?

Woon-werk Woning voordelen

Als je je woning gaat combineren met je werkruimte heeft dat niet alleen als voordeel dat je enorm veel reistijd bespaart, maar er zijn nog veel meer voordelen. We hebben er hieronder een aantal op een rijtje gezet:

  1. Je eigen stijl: wil je juist een strakke of meer traditionele setting? Kies je voor een aparte ingang voor klanten en hoe realiseer je die?
  2. Geen concessies doen aan je wensen: omdat het jouw project is kun je echt je eigen wensen vormgeven. Een architect helpt je daar bij. Bestaande panden zijn toch vaak gebouwd om een meer algemene functie te hebben. Nu bepaal jij wat er wel en niet in jouw woning komt. Dus heb je extra aansluitpunten nodig of wil je juist een open ruimte creëren? Het kan in jouw eigen woning.
  3. Goede work/life balans: je hebt een aparte werkruimte die je kunt scheiden van je woonruimte. Maar omdat je geen reistijd hebt kun je die tijd besteden aan andere zaken. Daarnaast is het voor veel mensen prettig om dichtbij de woonplek te werken, bijvoorbeeld om dit te combineren met kinderopvang, scholen of mantelzorg;
  4. Jij bepaalt het budget: een woon-werk woning hoeft niet duur te zijn. Jij bepaalt voor het grootste deel zelf de kosten, wel zo prettig om zelf te kiezen aan welke zaken je wel of juist geen geld wilt besteden!

 Voorbeelden van woon-werk woningen

Een aantal voorbeelden van woon-werkwoningen waarin rekening wordt gehouden met specifieke wensen:

  • een geluiddichte studio
  • een lesruimte
  • een kookstudio met professionele keuken
  • een extra grote opslag voor de artikelen die je in je webshop verkoopt
  • een representatieve vergaderruimte met een extra grote tafel
  • mogelijkheden voor bepaalde apparatuur (dus meer stroom, aansluitpunten, vertoonmogelijkheden)

Vrije kavels voor woon-werken in Vathorst

In Vathorst zijn verschillende locaties waar het goed mogelijk is om je woon-werk wensen te realiseren. Bekijk hier onze kavels.