Nieuws

Vrij in een Rij? Jazeker!

Aan de Brouwershaven in De Laak, is het mogelijk je eigen grachtenpand te bouwen in een rij. Dat project hebben we ‘VRIJ in een RIJ’ genoemd. Van sommige mensen krijgen we de vraag wat er eigenlijk vrij is aan een rijwoning? Daaruit maken we op dat de meeste mensen bij ‘vrij wonen’ vooral denken aan vrijstaand wonen. Maar dat hoeft  zeker niet uitsluitend het geval te zijn.
Vrij in een Rij
In dit project zijn juist andere aspecten ‘vrij’. Zo is de breedte van de kavels vrij te kiezen. De kavels zijn daardoor flexibel inpasbaar in het te besteden budget en geven veel financiële speelruimte. Meer grond en twee verdiepingen bouwen? Minder grond maar wel de hoogte in? Een diepe woning bouwen en minder tuin overhouden? Of een brede woning met meer tuin? Dat kan allemaal! Je bent immers vrij om je eigen architect te kiezen, die een ontwerp kan maken dat bij jouw gezins- en financiële situatie past. Je bent vrij om twee,  drie of zelfs vier verdiepingen te bouwen. Er zijn mogelijkheden voor een dakterras, een loggia, een erker of balkon. De woning kan gebouwd worden met een splitlevel, een vide of een atelier. Of misschien past een woon-werk woning wel het beste bij jouw situatie. Er is dus veel vrijheid om keuzes te maken, binnen de voorgeschreven beeldkwaliteit. Dat wel.
Wat het vrij maakt is dat je in een onderscheidende rijwoning kunt wonen; geen eenheidsproduct, maar een eigen ontwerp. Hoe vrij wil jij wonen?
Laat je informeren door Marije Spithoven, of kijk op de website en laat je inspireren om een woning neer te zetten die helemaal van jezelf is.