Nieuws

Vrije kavels zijn hot & happening

vrije kavel droomhuis bouwen
Eind vorig jaar hebben veel mensen zich verdiept in de mogelijkheden van een vrije kavel in Vathorst. De telefoon staat niet stil bij OBV en er worden veel  opties op een vrije kavel genoteerd en koopcontracten ondertekend. Waarom neemt de belangstelling voor vrije kavels zo toe?

Aantrekkende woningmarkt

Eén van de redenen voor toenemende interesse in vrije kavels, is dat de woningmarkt weer aantrekt. Dit blijkt onder andere uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Minister Stef Blok (Wonen) zegt ook tevreden te zijn met de gestegen verkoop van woningen. ‘De ‘positieve’ cijfers tonen nadrukkelijk dat het vertrouwen in de woningmarkt terugkomt’, aldus de minister. Mensen durven weer na te denken over hun droomhuis en oriënteren zich op de mogelijkheden rondom een vrije kavel.

Vrije kavels spelen in op de trend

Naast de aantrekkende woningmarkt is ook de lage rente op hypotheken een reden. ‘De afgelopen twee kwartalen was er al nauwelijks sprake van prijsdaling, de prijzen hebben de bodem bereikt,’ stelt NVM voorzitter Ger Hukker. Daarnaast is de individualisering van de maatschappij een trend. Dat bij elkaar levert een toenemende belangstelling op voor vrije kavels en de mogelijkheid om je te onderscheiden met het bouwen van een eigen, unieke woning. Door te bouwen op een vrije kavel krijg je écht de kans je eigen woonwensen te vervullen.