Nieuws

Woningverkoop in Vathorst stijgt ruim 25%

Ondanks de huidige crisis en de slechte woningmarkt, ligt Vathorst zowel bij kopers als huurders goed in de markt. Daarmee is Vathorst op dit moment een positieve uitzondering. Vooral de centrale ligging, het gevarieerde woningaanbod  en de aanwezige voorzieningen dragen hieraan bij. In 2013 worden in Vathorst naar verwachting  ruim 200 nieuwe woningen verkocht of verhuurd. Deze verwachting is gebaseerd op de cijfers tot en met het 3e kwartaal 2013. Het gaat om projectwoningen, vrije kavels (op 1 december 20 verkocht)  en huurwoningen in De Laak, De Velden en De Bron.  Daarmee is er sprake van een groei van ruim 25% ten opzichte van 2012.
Winkelcentrum
Dit jaar is gestart met de bouw van het tweede deel van het winkelcentrum (Heijmans Bouw en Dura Vermeer Bouw). Aanvullend op het bestaande winkelaanbod wordt nog eens 3.500 m² winkeloppervlak gerealiseerd, met daarboven 23 huurappartementen.  Het is voor Vathorst van groot belang dat het voorzieningenniveau gelijk op blijft gaan met de groei van het aantal inwoners.
Ook voor 2014 wordt een licht herstel verwacht van de woningmarkt. Binnenkort wordt o.a. gestart met de bouw van het project @Yourplace (48 woningen in De Bron) en een project voor vrije sector huurwoningen (35 woningen in De Laak).  In de afgelopen 10 jaar zijn zo’n 7.000 woningen gebouwd. Inmiddels  wonen er ca. 20.000 mensen in Vathorst.  Naar verwachting is de wijk in 2026 klaar.
Bouw WC 2e deel
Bouw winkelcentrum 2e deel